Grattis på födelsedagen, Fredrik!

Hipp hipp hurra! För vem fyller år idag? Jo det gör världens bästa Fredrik! När jag fyllde 24, var vi Los Angeles, och idag när han fyller 29 är vi i Miami. Undra vart vi kommer fira kommande födelsedagar?
 
Vi slocknade på ungefär en minut igår och trodde att vi skulle sova i typ 12 timmar. Men 07.30 vaknade jag och var pigg, men vi låg kvar i sängen en stund innan vi gick upp. Strax efter 9 hade vi duschat och fixat oss och gick två gator bort till News Café som är en ikonisk diner här i Miami Beach, för att käka frukost. Då flygplansmat var det senaste vi åt så var vi vrålhungriga båda två, och beställde in både ägg, pannkakor, frukt, yoghurt och bagel. Mums! Dock kostade kalaset nästan 500 spänn, så det här var nog enda gången vi går ut för att käka frukost. Men är det födelsedag så är det!
 
Efter vi kom tillbaka till lägenheten så började det faktiskt regna, så vi stannade inne en stund innan vi rörde oss ut på stan. Vädret här är förresten mycket behagligt. Runt 20-22 grader, lite högre luftfuktighet än hemma, och idag har det blåst väldigt mycket. Tråkigt att inte solen visar sig, och att himlen är så grå, men förutom det så trivs vi väldigt bra i temperaturen. Mycket skönare än 35-gradig värme, när man är i en storstad.
 
Vid 11.30 gick vi ner till Ocean Drive som är gatan som ligger precis vid stranden. Därifrån gick vi sedan ner till den extremt breda South Beach för att känna lite på sanden. Det blåste som fan, och himlen såg inte så glad ut, så bilderna ser verkligen jättetråkiga ut. Inte alls så där klarblått vatten, blå himmel och kritvit strand som de flesta bilder av Miami Beach föreställer. Upptäckte förresten att det i vattenbrynet kryllade av äckliga blåsmaneter, sådana som de varnade för när jag var i Australien. De ser ut som blåa små plastpåsar som flyter omkring, vilket gör att man inte aktar sig för dom. Såg först en som låg i vattenbrynet, men när jag tittade upp upptäckte jag att det var helt fullt av dom. Och där gick jag omkring barfota! Googlade sedan fram att de kan ha kvar sitt gift flera dagar efter sin död. Så det var en jävla tur att jag var uppmärksam och inte klev på någon. Usch!
 
Strosade sedan upp längs med Ocean Drive tills vi kom till Lincoln Road Mall som är en gågata spridd med butiker, liknande ett "öppet" köpcentrum. Inne på Forever 21 shoppade jag mig en skjorta och en tjocktröja, och så äntligen fick jag nu även shoppat loss inne på Victoria's Secret. När vi var i San Francisco köpte jag en Victoria's Secret parfym som precis har tagit slut, och så köpte jag mig lite underkläder också. Tog sen en lunch på Shake Shack, som är det goda hamburgerstället som vi käkade på första gången i New York. Upptäckte det av en slump, då det låg precis vid vårat hotell i New York, och snacka om att födelsedagsbarnet blev nöjd när vi upptäckte att det fanns även här. Så vi tog varsin burgare med pommes frites och jag smällde i mig en jordnötssmörsmilkshake.
 
På vägen tillbaka till lägenheten gick vi in på en supermarket och handlade lite frukostmat tills imorgon så vi slipper bli ruinerade på att käka frukost ute varje dag vi är här. Det var ju faktiskt en av anledningarna till att vi valde att bo med AirBnB och inte på hotell, just för att vi skulle kunna laga vår egen frukost.
 
Nu är vi nyss hemkommen från något väldigt spännande. I födelsedagspresent fick Fredrik av mig biljetter till en NBA-match mellan Miami Heat och New York Knicks. Vi har aldrig gått på något sportevenemang när vi har varit i USA och det var ju därför extra kul att gå på basket som är en av de största sporterna här i Amerika-land. Vi tog en buss precis utanför vår lägenhet och det tog ca. 20 minuter att åka till arenan. På bussen satt vi bakom två svenskar som också skulle på matchen, så vi pratade med dom på vägen dit, och slog följe med dom in mot arenan. Dom satt inte i samma sektion som oss, så vi skiljdes åt utanför.
 
Det var jättekul att se på matchen, men väldigt snabbt så inser vi att själva grejen med att gå på basket inte handlar så mycket om basket i sig. I "lobbyn" innan man går in i själva arenan, där det i Sverige brukar säljas korv och läsk, såldes det alltifrån klassikerna popcorn, öl och korv, men även thaimat, pizza, hamburgare, det fanns barer att köpa drinkar och starksprit och allt man kan tänka sig däremellan. Så man går inte på basket bara för att se på matchen, utan man går dit för att äta, dricka och umgås. Det handlar liksom inte bara om sporten, men det blir faktiskt lite äckligt när man ser alla redan extremt överviktiga amerikaner sitta och glufsa i sig massa skräpmat medan de kollar på supertränade atleter inne på planen.
 
Matchen slutade 98-90 till New York Knicks, men för vår del spelade det ju inte direkt någon roll. Det var ju bara kul att gå på en NBA-match. Det var inte lika smidigt att ta sig hem som att ta sig dit, då hela gatan utanför arenan var avstängd, så vi hittade först inte vår busshållplats. Men vi ryckte tag i en polis som sa vart vi skulle gå, så det gick bara fint. Tog dock dubbelt så långt tid att ta oss hem som det tog att ta oss dit, för trafiken var helt kaosig. Kom hem för en stund sen, strax före 23 och Fredrik var väldigt nöjd med sin födelsedagspresent om man säger så.
 
Dags att sova. Godnatt!
 
Frukost till födelsedagsbarnet!
 
Det var välbehövligt efter dagen igår
 
Mot stranden
 
Ocean Drive
 
South Beach
 
Blåsigt på South Beach
 
Fötter i sand
 
Livräddartorn
 
Blåsigt värre
 
Äckelmanet
 
Här blåser det!
 
South Beach
 
Träningsredskap på South Beach
 
Ocean Drive
 
Art Decobyggnader
 
Här är vi!
 
Ocean Drive
 
Ocean Drive
 
Hus
 
Ner mot strandpromenaden
 
Miami Beach Boardwalk
 
South Beach
 
Lincoln Road Mall
 
Shake Shack!
 
Maaat!
 
Födelsedagsbarnet är nöjt
 
Tatueringsstudion från Miami Ink
 
Utanför American Airlines Arena
 
New York Knicks vs. Miami Heat
 
Bacardibar i lobbyn
 
Basketdags!
 
Planen
 
American Airlines Arena
 
Basket
 
Hej!
 
När amerikanska nationalsången sjungs, då ska man stå upp...
 
Miami HEAT
 
Spela
 
Knicks vs. Heat
 
Spela
 
Straffkast
 
Biljett 

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Hemskt med maneterna. Kul med basketen. Mums med maten💕

2016-01-07 @ 09:25:27
Postat av: Pia o Michael

Ser ut som ni har haft ett trevligt födelsedagsfirande. Kul present med basket.
Hoppas din förkylning är bättre.
Kram från oss.

2016-01-07 @ 17:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0