Key West

Ytterligare en dag med tidig uppstigning. Klockan 07.00 ringde klockan och vi satt i bilen en timme och en kvart senare. Idag inställt med destination Key West som ligger längst ut av Florida Keys-öarna och som också kan stoltsera med att det är den sydligaste punkten på hela kontinentala USA. För att förstå hur vägen ser ut till Key West, föreslår jag att ni googlar lite, för man förstår det först när man ser det från ovan. Florida Keys-öarna består av ca. 1700 öar som är sammanlänkade med broar så man kör mer eller mindre med havet som närmsta granne på båda sidor. Key Wests högs belägna punkt är hela fem meter över havet...!
 
Det tog oss dryga 3,5 timme att köra från Miami till Key West, där jag var chaufför hela vägen. För en extra chaufför skulle det kosta 13 dollar om dagen, och då vi bara har bilen i några få dagar så tyckte vi inte att det var värt. Så Fredrik guidade mig ut ur Miamis mellan sex- och sjufiliga vägar och hela vägen ner till Key West. Som jag sa igår så är det inte svårt att köra här, utan det är snarare jättebra skyltat och man hinner planera i tid vart man ska svänga av osv. Så från superduper motorvägarna inne i Miami så blev det lite av en chock att bara ha en fil största delen ner till Key West.
 
Stannade bara en gång längs vägen och tankade och vi kom fram till Key West vid 12-tiden. Letade rätt på en restaurang på huvudgatan direkt och fick oss lite lunch. Efter det strosade vi bara omkring på huvudgatan Duval Street och kikade på alla små söta hus och kollade lite i butiker. Precis när vi kom ut från en butik så ser vi en kvinna som vinkar till oss, och då ser vi att det är Maria och Jan, det paret från Varberg som vi hade som bordsgrannar på kryssningen. Vi visste att dom skulle ner till Key West direkt efter kryssningen och vi sa lite på skoj att "vi kanske ses i Key West". Och idag på vägen ner så sa jag till Fredrik hur sjukt det skulle vara om vi träffade på dom. Och så helt plötsligt så gjorde vi det. Så sjukt. Så vi stod och pratade med dom en sväng innan vi fortsatte vår stadsvandring.
 
Key West är faktiskt större än vad vi trodde, men vi tyckte ändå att de fyra timmarna vi hade där räckte för oss. Innan vi åkte hem spanade vi in Ernest Hemingways hus, där han bodde mellan 1931-1940, men där var det inträde på 13 dollar, så vi bara gick förbi utanför. Tog oss sen en fika på ett café bestående av Key Lime Pie som är ett måste när man är i Key West. Det är en paj gjord på key lime som är en limesort som odlas just i området kring Key-öarna. Jag har ätit den förut och det var mest för att det var kul som vi tog en bit när vi väl var i Key West.
 
Så vid 15.30 gick vi mot bilen för att åka mot Miami igen. När vi står och packar in i bilen så hör vi någon säga "Hallå!", och tro på fan att Maria och Jan sitter på ett café och fikar precis på gatan där vi har parkerat vår bil. Kändes nästan som att dom förföljde oss, haha!
 
Vädret i Key West och vägen ner har inte varit det bästa idag, så därför ser bilderna rätt tråkiga ut. Key West ligger ju till och med längre söderut än vad Coco Cay och Nassau gör, så det ligger ju egentligen i Karibien. Men trots att vi inte har varit i de södra staterna i USA, t.ex. Alabama eller Louisiana så känns ändå Key West väldigt mycket "södern". Det är små söta hus överallt och handlar väldigt mycket om fiske. Vägen ner kryllar med ställen man kan hyra båt, köpa bete och ställa sig och fiska från alla broar. Det känns bara som att det ligger onödigt långt bort, haha. När man väl är där finns det liksom bara en väg därifrån. Det ska finnas jättemånga fina stränder i området, men med tanke på vädret så valde vi inte att leta upp dom. Det regnade på ett par ställen längs vägen, och det skvätte lite vid ett tillfälle väl på plats i Key West, men annars har vi varit förskonade. Temperaturen har varit kanske 22-23 grader, så ibland har jackan varit på och ibland har den varit av.
 
På vägen tillbaka till Miami bevittnade vi världens trafikolycka som hade skett kanske max fem minuter innan vi kom dit. Det var inte det att det var många inblandade, men det hade smällt riktigt rejält mellan två bilar i en korsning. Vi skulle köra rätt igenom korsningen men det var ju fullt med glassplitter och annat sheise på vägen så vi fick svänga av och gena igenom en bensinmack för att slippa åka rakt igenom det. Det syntes tydligt att den ena bilen hade smällt rakt in i sidan på den andra när han skulle göra en vänstersväng. Båda bilar var riktigt tillknycklade och räddningstjänsten hade inte ens hunnit dit när vi kom, så det var nog bara ett par minuter innan vi kom som det hade smällt. Huga.
 
Tog ganska precis 3,5 timme innan vi var tillbaka i Miami igen, och vid den tiden hade det hunnit bli mörkt. Vi lagade mat hemma idag, bestående av pasta med pesto och grönsaker. Det är ju faktiskt lite krångligt att gå ut och äta i sådana här stora amerikanska städer, om man inte vill göra som vi gjorde igår, och ta bilen. Men vi hade allt suttit tillräckligt länge i bilen idag så vi gjorde det enkelt för oss.
 
Tänka sig att det imorgon är dags att åka hem. Sista dagen i USA för den här gången helt enkelt. Flyget hem går inte förrän kl. 21 så vi har en hel dag på oss att shoppa imorgon. Med väntetid i London och tidsskillnad så kommer vi inte komma hem förrän 18.45 på torsdagkväll. Det finns gratis WiFi på Heathrow, så om jag inte hittar WiFi innan dess så bloggar jag därifrån.
 
Kram!
 
Dagens utsikt
 
Vatten på båda sidor
 
Duval Street
 
Ett litet bed and breakfast
 
Key West
 
Key West
 
Duval Street
 
Hej!
 
Går omkring massor med tuppar och hönor på gatorna i Key West 
 
Sött hus
 
Fredrik spatserar
 
Key West
 
En bil övertäckt med snäckor och annat
 
Ernest Hemingway House
 
Key West Lighthouse
 
Key Lime Pie
 
Sydligaste punkten i USA
 
Närmre till Kuba än tillbaka till Miami
 
Till Miami igen
 
Stopp längs vägen. Självklart blev det på Dunkin' Donuts, haha!
 
 

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Noterar en Volvo i bakgrunden på en av bilderna, nice. När jag åkte träskbåt i Louisiana såg vi bara en liten alligator så ni hade bättre tur än jag. Blir det Kuba nästa resa nu då?

Svar: Ja vi har sett väldigt många Volvo faktiskt! Jaså minsann, ja vi hade ganska tur. Hehe, vem vet! Måste ju få en kartnål där också, hehe
Hanna-Sofia

2016-01-13 @ 22:31:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0