Nassau

Dagen idag började mycket likt dagen igår. Vi vaknade vid 07.30 och efter att ha fixat oss gick vi upp på soldäck och kollade in den nya hamnen vi nu hade ankommit till, nämligen Nassau, Bahamas huvudstad. Gick sen och åt frukost och var redo att lämna fartyget vid 9-tiden.

När vi gick av fartyget var det fullt kaos i Nassaus hamn. Folk som erbjuder utflykter, taxi och alla möjliga grejer, men vi gick förbi det och gick en sväng i stan. Just den delen av Nassau som hamnen ligger i är väldigt sliten, så man fick inget wow-intryck direkt. Vi hade fått en liten karta på rummet igårkväll där det var utmärkt vart man kunde gå. Så vi gick en bit upp i stan och hittade Queen Elizabeth's Stairs som är en trappa på 66 steg som löper ner mellan två höga stenmurar. Vid samma ställe ligger också Nassaus vattentorn och fortet Fort Fincastle där man har en fin utsikt ut över Nassau.

Vandrade ner för trappan och bort mot bron som förbinder ön New Providence där Nassau ligger, och över till Paradise Island där det kända hotellet Atlantis ligger. Hela Bahamas består ju av över 700 öar. När vi kom över bron gick vi in på en bar och tog varsin dricka, då temperaturen har legat säkert runt 27 grader idag. Om man jämför själva Nassau med Paradise Island så är det verkligen som natt och dag. Men det är inte så konstigt då Paradise Island mest består av privata hotellområden. Efter vår drickapaus gick vi mot hotellet Atlantis för att få en närmre titt, men det var nästan omöjligt eftersom det är avspärrat och privata områden överallt. Så vi vände och gick faktiskt tillbaka till samma restaurang/bar där vi var precis innan, och käkade lunch.

Då temperaturen som sagt har varit rätt hög idag, så var det inte på fråga att gå hela vägen tillbaka, så vi gick ner till vattnet och tog en taxibåt över till Nassau igen. Taxin stannade precis nere i hamnen, men vi hade fortfarande några timmar kvar innan vi var tvungna att vara tillbaka ombord, så vi gick ett par hundra meter till en strand och doppade oss i havet. Låg där i ungefär en timme innan vi valde att gå tillbaka till fartyget. Där lade vi oss uppe på soldäck ett tag innan vi gjorde oss redo för middag.

Efter middagen gick vi med våra fyra middagsvänner och såg på en dans och musikshow med 70-talstema som åtföljdes av lite stand-up. Hängde en stund i casinot efter det, och såg en man växla in 1200 dollar i marker vid black jackbordet...! Idiot säger jag bara.

Imorgon är vi som sagt tillbaka i Miami, och ska hämta ut vår hyrbil, samt "checka in" i vårt nästa boende som är ett rum i en lägenhet. Tänkte att jag skriver en utvärdering om kryssningen i samband med mitt sista blogginlägg för resan, så det här inlägget slipper bli så långt. Jag avslutar nämligen inlägget med en herrans massa bilder från Nassau.

Kram på er!

Hej Nassau!
 
Tackar!
 
Bay Street
 
Nassaus gator
 
Gata
 
Hus
 
Nassau
 
Vattenpaus
 
Fett träd
 
Slitet hus
 
Snyggt!
 
Vattentornet
 
Fort Fincastle
 
En söt liten tjej posade för mig
 
Spatserar
 
Utsikt över Atlantis
 
Queen Elizabeth's Stairs
 
Trappan
 
Nedanför trappan
 
Gulligt
 
Tja!
 
Nassaus gator
 
Okej...?
 
Vårat fartyg längt till vänster. Ser rätt pluttigt ut om man jämför med det längst till höger va?
 
Nassau
 
Utsikt mot Atlantis och Paradise Island
 
Atlantis
 
Fina hus
 
En svettig tjej med lemonad
 
Snygg bar
 
Bahamaianska dollar
 
Utsikt mot hamnen från Paradise Island
 
Bron vi gick över mellan New Providence och Paradise Island
 
Fisktacos med ris och bönor till lunch. Är man på Bahamas så är man!
 
I taxibåten
 
Atlantis sedd från taxibåten
 
Vårt fartyg
 
Nassau igen
 
Fint vatten
 
Vårt fartyg längst till höger
 
Nassau
 
Hej Bahamas!
 
Strand
 
Solar'n
 
Fredrik har en gata i Nassau
 
Jag i aktern på båten
 
Atlantis sedd från fartyget
 
Nassaus hamn
 
Nassau
 
Regeringsbyggnaden längst upp i mitten
 
Snygg!
 
På väg ut från hamnen
 
Hej då Bahamas!
 
Middagsfina
 
Förrätt: Mozzarella med tomat och basilikadressing
 
Varmrätt: Vegetarisk lasagne med aubergine
 
Efterrätt: Jordgubbsmousse, chokladkaka och citroncheesecake
 
All serveringspersonal kom ut och tackade för sig
 
Och sjöng sedan "O sole mio" för alla, haha
 
Efter 70-talsshowen
 
Handduksapa!

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Verkar varit en schysst kryssning med god mat. Här har tempen stigit, bara -8 och det har snöat konsant i nästan två dygn så nu är det bra skid- och skoteråkning, nice.

Svar: Japp, maten var helt super! Hade vår egna servitör som kom ihåg våra namn och som kom ihåg vad vi hade druckit dagen innan och som frågade om vi ville ha samma idag osv. Superservice. Gött! Hoppas på snö även i Götet!
Hanna-Sofia

2016-01-11 @ 17:47:13
Postat av: Mamma

Ni verkar ha haft det bra på kryssningen. Här hemma fantastisk vinter. Kram

Svar: Fantastisk vadå? 😄
Hanna-Sofia

2016-01-11 @ 21:22:19
Postat av: Anonym

Menar mycket vi snö som kommit

2016-01-12 @ 11:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0