Det är nice i Nice

Bonjour från Franska Rivieran! Det är en trött bloggförfattare som skriver då det nu börjar märkas av att man har varit vaken sen kl 04.20 imorse... Var som sagt uppe med tuppen innan vi blev upphämtade med taxi vid 05.30. Hade tänkt ta flygbussen först, vid samma tid som vi senare beställde taxi, men den allra första bussen hemifrån oss skulle vara framme i stan vid 05.40, vilket innebar att vi då inte hade hunnit med flygbussen. Surt att lägga över 500-lappen på taxi, men vad kan man göra?
 
Nåväl, kom till Landvetter vid 6 och boardade flyget till Köpenhamn en timme senare. Hade lite mindre än två timmar på Kastrup, så vi tog en macka och en juice på en juicebar innan ombordstigning på planet till Nice. Och precis som när vi mellanlandade i Köpenhamn sist, när vi skulle till Vilnius, låg våran gate preciiis bredvid gaten dit ett Air Greenland-flyg precis skulle avgå...! Grönland kallar på mig verkar det som!
 
Flyget till Nice tog lite mer än två timmar och jag lyckades väl blunda i 20 min. Väl framme i Nice möttes vi av 28-gradig värme och klarblå himmel. Lite av en chock mot det regngråa Göteborg vi lämnade imorse. Försökte hitta rätt buss in till stan, vilket var ett mindre projekt men lyckades till slut klämma in oss i en överfull buss. Kanske tog en halvtimme innan vi klämde oss av och gick mot vårt hotell.
 
Bor på ett superfint hotell bara 50 meter från strandgatan Promenade des Anglais, och vårt rum har en liten terass in mot gården. Vi dumpade av grejerna och öste sen ut på stan för att få lite lunch. Klockan var närmre 14.30 när vi gick in på en italiensk restaurang och satte oss och blev bryskt uppmanade att skynda oss med beställningen eftersom köket stänger om "två minuter!" (samtidigt som servitören knackar på sitt armbandsur som för att påminna oss). Visst, vi kan vara snabba, men det hade ju gått betydligt lättare om inte hela menyn var på franska! Jag guidade Fredrik så gott jag kunde, men jag är ju låååångt ifrån så duktig på franska som jag var på gymnasiet. Servitören kom tillbaka efter ca 1 minut och frågade om vi var klara, och då sa jag att vi kunde börja med drickorna, då vi inte hade bestämt oss för maten än. (Mer knackande på klockan): "Two minute, eh!?" med fransk brytning. Om det inte vore för att vi var så dödshungriga hade vi gått där ifrån på en gång.
 
Fick till slut i oss lunch och gick sen därifrån in till Vielle Ville, eller Gamla Stan. Vi hade glömt kartan på rummet så vi strosade runt lite på måfå och tog en glass och bara spatserade runt. Just Vielle Ville är verkligen supermysigt och det kryllar av caféer och små restauranger överallt. Supermysigt! Gick sen ner mot stranden och kikade lite innan vi gick tillbaka till hotellet för en liten tupplur.
 
Ikväll har vi varit ute och ätit och gått en sväng på stranden innan vi tog oss en öl på vår terass. Nu är det verkligen dags att sova.
 
Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar!
 
Puss och kram
 
 Fredrik är resklar
 
 Bonjour, Nice!
 
Danmark i sikte
 
Ta mig med!
 
Merci!
 
Vårt fina rum
 
Terassen
 
Korridoren
 
Lobbyn
 
Lunch längs med Promenade des Anglais
 
Blomstermarknaden, Marché aux fleurs
 
Så vackra buketter!
 
Blomstermarknaden
 
Vielle Ville, Gamla Stan
 
Vielle Ville
 
Glass på Fenocchio
 
Bonjour!
 
Vielle Ville
 
Gamla stan
 
Vackert
 
Stranden
 
Vi ♥
 
Fredrik strosar
 
Hej!
 
La plage
 
Promenade des Anglais
 

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Ser fantastiskt ut😎🌺

Svar: Det är det! 😊
Hanna-Sofia

2016-06-24 @ 22:26:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0