Sacre Cœur, Eiffeltornet & Hôtel des Invalides

Idag har vi gått, stått, gått lite till, stått i kö, gått och stått i lite mer kö. Våra fötter är rätt så trötta efter över åtta timmar ute på stan idag. Vaknade vid 8.30 imorse och käkade frukost på rummet bestående av mackor, frukt, tomater och de torraste färdigstekta plättarna jag har ätit i mitt liv. Fattar inte hur plättar kan bli torra?
 
Var ute på stan vid 10-tiden och promenerade till vår närmsta metrohållplats där vi åkte mot Montmartre och basilikan Sacre Cœur. Valde att kliva av två hållplatser tidigare för att få ett kik på Moulin Rouge också. Såg dock inga prostituerade som 11-åriga Hanna-Sofia fick se när hon var där första gången...
 
Men men, vi lämnade kvarnen och gick igenom Montmartre innan vi kom fram till Sacre Cœur. Och den är ju faktiskt himla fin där den ligger uppe på en höjd, med utsikt över hela Paris. Själva Sacre Cœur själv är ju också sjukt fin och det var nästan svårt att sluta ta bilder på den, haha. Dock blev vi jävligt irriterade då det var en inspelning för nån jädra Bollywoodfilm precis nedanför basilikan, så de hade spärrat av stora delar av både gångvägen och den vackra parken som ligger där. Och så fort man tog upp kameran för att ta bilder på utsikten så kom det flera "vakter" som skulle hindra att man tog bilder på inspelningen. Som om jag 1) bryr mig om vad det är för film, eller 2) ens skulle vilja ha bilder på en Bollywoodfilminspelning i mitt album? Så störigt att inspelningen blockade så många fina vyer av Sacre Cœur bara.
 
Blev dock på lite bättre humör då vi precis intill hittade en macaronbutik. Jag har aldrig smakat macaroner, och då det är überfranskt så var vi bara tvungna att köpa ett gäng. Så vi satte oss på en bänk i skuggan och provsmakade, och jag måste säga att trots att det var väldigt sött så var det väldigt gott. Strosade sen runt lite på måfå innan vi tog metron mot Eiffeltornet.
 
Och vi vet inte om det är pga EM eller om det har varit så här sen attackerna i Paris i november förra året, men det är extremt förhöjd säkerhet kring turistmålen, och det syns även väääldigt mycket poliser och militärer ute på stan. Tidigare har det bara varit att knalla in till Eiffeltornet, köpa biljett för att åka upp och sen bara ta hissen/trapporna upp. Nu var det säkerhetskontroll redan in på området, svinlång kö till att köpa biljetter och sen ytterligare en säkerhetskontroll med metalldetektor innan vi kunde åka upp. Fan-zonen för EM, dvs. området där man kan se matcherna på storbildsskärm, ligger ju precis vid tornet, så hela den parken var avstängd, tråkigt nog. Men uppifrån tornet får man ju ändå sjukt vacker utsikt över hela Paris. Var dock väldigt drygt att stå i lång kö för att köpa biljetter och sen stå i kö på andra våningen uppe i tornet för att åka högst upp. Fick sen även stå i kö för att åka ner... Inte allt för lång kö dock, men drygt.
 
Vi hade inte direkt räknat med att besöket till Eiffeltornet skulle ta såå långt tid, så klockan var över 15 när vi satte oss på en restaurang nära tornet och käkade lunch. Gick sedan vidare därifrån till Hôtel des Invalides, som var ett nytt besöksmål för mig. Det är bl.a ett museum och monument för Frankrikes militärhistoria, men också ett sjukhus och pensionärshem för krigsveteraner. En väldigt flådig byggnad både på insidan och framförallt på utsidan. Vi gick in på muséet och spanade in alla möjliga rustningar, vapen och andra gamla grejer som finns där.
 
Spenderade lite över en timme inne på muséet innan vi åkte tillbaka till hotellet igen. Som sagt var våra fötter väldigt ömma, efter över åtta timmar på stan. Så vi struntade i middag ute och köpte take away som vi åt på rummet istället. Skönt att bara ha en slapp kväll inne när dagen har varit så intensiv.
 
Bildregn följer!
 
Moulin Rouge
 
Montmartre
 
Fredrik blickar ut över Paris
 
Jag och Sacre Cœur
 
Sacre Cœur
 
Paris
 
Promenad ner från Sacre Cœur
 
Sacre Cœur igen
 
Bonjour!
 
Sacre Cœur
 
Strosa
 
Les macarons!
 
Macaron-fika
 
Där har vi den
 
Eiffel
 
Hissen upp i ett av benen
 
Fredrik är redo
 
På andra våningen
 
Paris
 
Sacre Cœur där borta
 
Fan-zonen för fotbolls-EM
 
Högst upp i Eiffeltornet
 
Utsikt över Seine
 
Palais de Chaillot
 
Lite smått höjdrädda
 
Fin utsikt
 
Dags att åka neråt igen...
 
Hôtel des Invalides
 
Mer utsikt
 
EM-fotbollen pryder tornet
 
Eiffeln
 
Vi
 
Lunch!
 
Hôtel des Invalides
 
Hôtel des Invalides
 
Duvans plats
 
Spana in supergeväret militären till vänster har... Väldigt mycket sånt här i Paris nu för tiden
 
Hôtel des Invalides
 

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Många kända platser för mig😀 Fina bilder på er💕Kram

Svar: Förstod det 😊 Tack! 💕
Hanna-Sofia

2016-06-29 @ 20:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0