Madinat Jumeirah

Imorse, någon gång vid femtiden, blev jag väckt av ett jädra brölande utanför fönstret. Vi bor inte på samma sida av byggnaden som sist och den här gången har vi fått ett rum som vätter ut mot en stor moské. Så jag väcktes av böneutropet från minareten. Härligt...! Kollade senare upp vad dom egentligen säger under de här böneutropen och de påminner lite om de kristna 10 budorden, att man inte ska ha andra gudar jämte Allah osv, men på morgonen kör dom ytterligare en vers där dom säger att bönen är bättre än att sova. Klockan fem på morgonen? Skulle inte tro det, va. Låt mig sova, hah!
 
Käkade frukost och tog det lugnt på morgonen och var inte utanför hotellentrén förrän vid 11.30. Hoppade då in i en taxi och åkte mot området Madinat Jumeirah som är Dubais "motsvarighet" till Venedig. Det är egentligen ett gigantiskt hotell som ligger precis vid havet, men som är uppdelat med massor av kanaler och broar så gästerna på hotellet tar inte golfbil när man ska någonstans, som vi gjorde på Maldiverna, utan man hoppar i en såkallad arba, som är en liten båt med tak.
 
I det här området ligger också Souk Madinat Jumeirah som är en inomhus basar/marknad med en massa olika stånd som säljer alltifrån diamanter till smycken och sjalar. Vi hade läst på innan och det här skulle vara lite mer en "modern" souk än vad som finns i Deira, som är gamla stan här i Dubai och då ingen av oss egentligen gillar ställen där försäljare ska dra i en från höger och vänster så kändes det här lite bättre. Det finns en stor guldsouk i just Deira som är ett populärt turistmål men vi har blivit avrådda av vänner att åka dit då många har upplevt det som väldigt otryggt och obehagligt just på grund av att det är så mycket folk, och att försäljarna ibland kan bli fysiska och verkligen vilja dra dig in i deras butiker. I den souken där vi var, var det betydligt lugnare och det var alldeles lagom för oss.
 
Strosade omkring inne i souken ett tag, men sen gick vi ut och njöt av omgivningarna runt kanalerna. Var verkligen jättefint och mysigt och det ligger massa restauranger precis vid vattnet. Vi var sugna på att se mer, så vi köpte biljetter till en sådan liten arba och tog en båttur på 20 minuter genom området. Vår chaufför pekade ut den största sviten dom har, som är på tre våningar och som kostar upp mot 100 000 kr per natt, där bl.a Tom Cruise och Will Smith har bott.
 
Från Madinat Jumeirah så har man också bra utsikt över Burj al Arab, världens enda sjustjärniga hotell. Servicen som erbjuds där är helt sjuk, och de allra rikaste anländer till hotellet via helikopter och landar på helikopterplattan som sticker ut från sidan av hotellet. Läste ett reserepotage av en reporter som hade bott en natt där och det är helt sjukt både vad som ingår, men även vad det kostar... Hotellet har inte ens några rum utan endast sviter, och man har privat butler och en massa annat. I ett annat liv kanske!
 
Efter arba-turen gick vi in och åt lunch på en superbra italiensk restaurang. Där inne satt vi ett tag och planerade för vad vi ska ta oss för övrig tid vi har kvar här i Dubai. Strosade sedan ett varv till inne i souken innan vi hoppade in i en taxi och åkte tillbaka till hotellet. Gick då upp till hotellets tak och låg och läste vid poolen i ett par timmar.
 
Ikväll har vi varit ute på äventyr, då vi först började med att ta taxi till Dubai Garden Glow som är som en liten nöjespark som är uppdelad i två delar. I den ena delen har man en massa robotdinosaurier och har byggt lite som en kopia av Jurassic Park. Så när man går förbi så ryter dinosaurierna och rör på sig. Var väldigt snyggt gjort faktiskt! Den andra delen av parken är som ett stort Alice i Underlandet med hur mycket ljuskonstellationer som helst. En massa olika djur, växter och allt möjligt som har gjorts till stora ljusfigurer. Lite som Jul på Liseberg men i XL-format. Var riktigt häftigt att se!
 
Gick omkring inne i parken i nån timme och tänkte att vi bara hoppar in i en taxi direkt utanför, men det var konstigt nog brist på taxibilar så vi fick vänta ganska länge innan det kom någon. Tog oss då till Dubai Mall och Burj Khalifa för att käka middag, så vi åt grekiskt och tog sedan metron tillbaka till hotellet.
 
Imorgon är sista heldagen här i Dubai innan vi flyger hem kl. 01.50 på fredagmorgon, så vi åker ut till flygplatsen runt midnatt imorgon. Kommer komma tillbaka till hotellet innan såklart, så jag tänker att jag bloggar en sista gång på Dubai-mark innan vi åker hem.
 
Puss och kram från oss!
 
Entrén till Souk Madinat Jumeirah
 
Burj al Arab
 
Rondellen utanför souken
 
Inne i souken
 
Jag och Burj al Arab
 
Vackra omgivningar
 
Byggnaderna på det här bilden och nedan är alla hotellet. Är med andra ord sjukt stort och utspritt
 
Mysigt
 
Ser ni arba-båtarna?
 
På väg med arban
 
Största sviten hotellet har, är alltså hela huset till höger
 
Vackert
 
Min fina man
 
Mys
 
Burj al Arab
 
Burj al Arab
 
Hej!
 
Vi och al Araben
 
Hotell
 
Lunch. Tjusiga pepparkvarnar i bakgrunden!
 
Solnedgång sedd från hotelltaket
 
Dubai Garden Glow
 
Dinosauriedelen av parken
 
Dinosaurier
 
Fredrik bland dinosaurierna
 
Tyrannosaurus
 
Ljus
 
Inne i Garden Glow
 
Fredrik bland ljusen
 
En massa hjärtan
 
Candyland
 
Får
 
Blåval
 
Mer ljus
 
Knasigt träd
 
Kvällens middag

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Det är ju helt sjukt vad saker det finns att titta på. Är det lika varmt som när ni kom? Vacker solnedgång. Kramiz

Svar: Japp, Dubai är en gigantisk lekplats!Ja lika varmt är det men inte lika jobbigt som förra gången. Antar att vi har vant oss :)
Hanna-Sofia

2017-11-01 @ 21:27:01
Postat av: Ppa

Garden glow såg ju coolt ut. "Fredrik bland ljusen" blev väl lite fel?? Ett ljus bland ljusen skulle det väl vara???😊
Vet du va pepparkvarnarna innehöll för olika kruddor?
Lev och må.

Svar: Ja det var riktigt coolt! Ha ha, kul hörrö!Nope, tror det var mest för dekoration :)
Hanna-Sofia

2017-11-02 @ 13:57:14
Postat av: Ppa

Ja just, det brukar ta mellan 3-10 dgr för kroppen att vänja sig vid ett "nytt" klimat, så ni har nog vant er vid värmen vid det här laget. Bäre så dae veit!

Svar: Stämmer säkert!
Hanna-Sofia

2017-11-02 @ 14:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0