Total avkoppling

Sista heldagen här på Maldiverna har förflutit i lugnets tecken. Inte för att vi inte har tagit det lugnt de andra dagarna, men idag har vi spenderat hela dagen på vår terass. Enda "utflykterna" vi har gjort var när vi imorse gick och lämnade tillbaka vår snorkelutrustning, samt när vi har varit och ätit frukost och lunch, och nu alldeles nyss middag. Annars har vi bara legat i varsin solstol och lapat sol och badat i havet och doppat oss i jacuzzin omvartannat. Blev totalt över sju timmar i solen och jag läste ut 1½ bok. Kan även tillägga att jag också igår läste ut en hel bok på en dag. Så ska det vara när man har semester - så jädra skönt!
 
Har precis kommit tillbaka till vår hydda efter sista middagen här på ön. Temat i restaurangen för kvällen var "Medelhavet", men trots det var det faktiskt mest mexikansk mat som serverades, med tacos, burritos och annat. Men precis som alla andra dagar vi har ätit i vår bufférestaurang så var allting jättegott. Efter middagen tog vi golfbil upp till längst upp på ön till poolbaren vi var härom kvällen och tog oss varsin drink och kollade på stjärnorna. Är svårt att hitta alla stjärnbilder man känner till när man är på en annan plats på jorden, då de inte befinner sig på samma ställe som hemma. Promenerade sedan hemåt men tog en sista öl på en av strandbarerna innan vi till slut gick hem.
 
Tror knappt att det är nödvändigt att skriva någon sorts utvärdering om Maldiverna för jag tror att alla ni som har läst har förstått hur (förlåt) jävla fantastiskt vi har haft det här. Det är så obeskrivligt vackert så det är svårt att förmedla både på bilderna och i text hur magiskt det är. Och den här fantastiska resorten har varit helt underbar att bo på. Allt är så himla genomtänkt och alla är så otroligt vänliga och hjälpsamma. Både frukost, lunch och middagsbufféerna har varit helt fantastiska och vi har ätit oss proppmätta tre gånger om dagen, haha. Vi har inte nyttjat någon av resortens alla utflykter eller andra tidsfördriv utan vi har mest bara njutit och tagit det lugnt. Men det finns något för alla och man har så många olika alternativ för att ingen ska behöva bli uttråkad.
 
Bortsett från aggressiva-fisk-incidenten häromdagen så har snorklingen varit toppen; vi har sett så många fina fiskar, vi har även sett revhajar och vid två tillfällen (dock inte när vi snorklade) har vi sett rockor som har hoppat upp i luften för att sedan slå ner i vattnet igen. Det finns massor av söta fladdermöss och ödlor som man ser titt som tätt och att somna till ljudet av både vågor och alla olika djur uppe i palmerna är verkligen en upplevelse.
 
Oavsett vart du åker i världen så är en sak säker, och det är att det kommer finnas mycket asiater där. Och här på ön har det nästan utesluteande varit kineser, men även väldigt mycket tyskar och även förvånansvärt mycket spanjorer. Många i personalen, som består av både maldivier och en hel del kineser, kan enkla fraser på tyska så det har nog inte bara varit under vår tid här som det är många tyskar här. Har bara stött på ett gäng med svenskar, men de verkade vara stockholmare så det var inga vi närmade oss i onödan, haha.
 
Det var en jädra djungel att välja resort här på Maldiverna, då de flesta öarna är väldigt små, samt att vissa ligger väldigt långt bort från Malé och att det därför kostar extra mycket att ta sjöflyg dit. Men allt som allt har vår resort varit helt perfekt och trots att vi båda hade väldigt höga förväntningar innan vi kom hit, så har både resorten och Maldiverna överträffat de förväntningarna med råge. Det är inte direkt varje dag det händer!
 
Fick en lapp på dörren ikväll att vi imorgon ska lämna våra väskor utanför dörren vid 10.30 så tar personalen hand om dem. Lämnar sedan Kuramathi med sjöflyg en timme senare, och sedan flyger vi från Malé vid 15.30 och styr kosan tillbaka till Dubai. Även den här gången har vi mellanlandning i Colombo på Sri Lanka, i ungefär 1½ timme. Kommer komma fram till Dubai vid kl. 22 lokal tid, och i och med svenska omställningen av klockan i lördags så kommer vi ligga tre timmar före i Dubai nu, och inte två timmar som det var när vi var där sist.
 
Även fast dagarna här i paradiset har gått väldigt fort så känner vi inte att vi har stannat vare sig för länge eller för kort tid, utan vi tyckte det blev alldeles lagom. Såklart lite sorgligt att lämna ett så här vackert ställe, men så är det.
 
Godnatt från oss!
 
Hittade en tavla på hur vår atoll ser ut. Kuramathi, vår ö, är den lite konformade ön till vänster. Där ser ni också sandbanken längst till vänster som vi var uppe på igår
 
Dagens utsikt
 
Vår söta lilla hydda
 
Bubbligt!
 
Skål
 
Skål!

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Lite skillnad från filmsnutten jag skickade tidigare idag. Lika kul att läsa o se vad ni gör. Kram.😊😎 från 👧👦🐕🐕🐕

Svar: Haha joo lite skillnad va 😉
Hanna-Sofia

2017-10-30 @ 18:38:39
Postat av: Emilia

Hej! Har läst din blogg nu i några år och älskar alla restips som man får på all olika platser som ni besöker.

Jag och min sambo planerar en resa till Maldiverna nästa vinter och det är verkligen en djungel vart man skall åka och vad det kostar. Vi vill gärna ha en Water Villa. Skulle behöva lite hjälp..

Vad hette resorten som ni bodde på? Hur mycket betalade ni för boendet?


Svar: Hej!
Vad kul att höra att någon annan än min familj läser min blogg, samt att du också har gjort det i flera år! :) Ber om ursäkt för att jag inte har svarat förrän nu, bloggen är inte direkt aktiv när jag inte reser, men hoppas ändå att jag kan hjälpa dig.

Maldiverna är verkligen heeeelt underbart, så ni gör rätt i att planera en resa dit! Vi ville också ha en Water Villa, vilket var i princip vårt enda krav. Förutom det var vi öppna för allt; Maldiverna är så vackert oavsett vart du åker, så vilken ö ni väljer spelar ingen roll!

Själva flyget till Maldiverna behöver inte vara så dyrt. Det var därför vi valde Maldiverna framför Franska Polynesien, som både ligger sjuk långt bort och dessutom är svindyrt att flyga till. Rekommenderar er dock att mellanlanda i Mellanöstern eller kanske Indien, då det är billigare att göra så än att boka direkt tur och retur från Sverige. Dessutom blir ju flygresan kortare och mer bekväm om man har ett par dagars stopp någonstans på vägen :)

Vi bokade hotell via Booking.com och fick sålla bort väldigt många resorter, då man verkligen måste läsa i det finstilta vad transporten från internationella flygplatsen till sin resort kostar. Det blir dyrare ju längre från huvudstaden er ö ligger. Det står i väldigt liten text vad transporten kostar, och det är ingenting som är inkluderat i rumspriset. Det kan vara allt ifrån 100 USD per person, upp till över 1000 USD per person extra utöver vad rummet/boendet kostar.

Så pga det fick vi sålla bort många boenden, men hittade till slut Kuramathi Island Resort som verkligen var helt perfekt! Den ön är ganska stor i jämförelse med andra, ca. 1,5 km lång, vilket vi gillade då det fanns flera restauranger och många aktiviteter. Vet inte hur många gäster de hade kapacitet för, men väldigt många i alla fall, men det kändes verkligen aldrig överbefolkat eller turistigt. Man kan såklart välja mindre öar som bara har typ 20 villor och that's it, men vi gillade att den var lite större.

Priserna varierar vääääldigt mycket beroende på vilken tid på året ni åker. Vi betalade ungefär 6500 kr/natt med helpension, dvs. frukost, lunch och middag. Räknar också med vad vårt sjöflyg kostade i det priset, så det blev strax över 30 000 kr för oss för fem nätter, och då bokade vi ett år i förväg.

Håll dock koll på hög och lågsäsong, dels för att priserna skiftar så, men också för att de har regnperiod. Bästa tiden för solsäkert är mellan december och april, men vi hade verkligen supertur med vädret när vi var där i slutet av oktober/början av november och hade bara regn den dagen vi åkte hem. Är tyvärr väldigt osäkert klimat där mitt ute i Indiska Oceanen så även om man åker under typ januari så kan man ha otur med vädret...

Det är bara att fråga mer om du undrar något! :)
Hanna-Sofia

2018-01-17 @ 12:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0