Vi gillar Helsinki

Då var vi hemma på svensk mark igen. Flyget från Helsingfors gick vid 11.55 i förmiddags, så vi hann inte med så mycket annat än att äta frukost på hotellet, checka ut och sedan ta oss med spårvagn och slutligen buss ut till flygplatsen. Kom fram ca. 50 minuter innan flyget skulle gå, så vi bara strosade omkring i taxfreen innan det var dags att boarda. Kom hem till lägenheten vid 13.30 och har sedan dess varit hemma och njutit av det underbara sommarvädret som vi har haft i dryga en vecka här i Göteborg nu. Imorgon ska det bli upp mot 30 grader, och det är bara mitten av maj!
 
Helsingfors är verkligen en jättefin och mysig stad som jag kan rekommendera alla att åka till. Det bor ungefär 600 000 personer i huvudstaden så det är inte en överdrivet stor stad. Det är lätt att ta sig runt med spårvagn eller buss, eller gå för all del, då det är inte är särskilt långa avstånd mellan sevärdheter och shopping.
 
Det som förvånade mig dock var närvaron av all svenska. Visst att jag visste att svenska är ett av de officiella språken i Finland, men jag visste inte att svenskan var så pass närvarande. Jag skulle säga att kanske 90 % av alla skyltar står på både finska och svenska. Det står på båda språk på spårvagnen och alla olika hållplatsers, förorter och städers namn har även svenska namn. Vet inte hur många procent av alla som faktiskt kan svenska, men vi har alltid inlett konversationer på engelska för att vara på den säkra sidan. Sen är ju alla såklart olika duktiga på svenska, då t.ex. en av hotellreceptionisterna på fängelset började prata på svenska, men gick sedan över till engelska då hon inte kunde fortsätta på svenska.
 
Allt som allt är vi jättenöjda med den här lilla weekendresan och är framförallt så sjukt nöjda med konserten från i fredags. Så åk till Helsinki och Suomi om ni vill ha något trevligt att göra någon helg framöver.
 
Puss och hej!
 
En sista bild, på väg mot flygplatsen

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0