Tack, Prag!

Fördelen med att bo i södra Sverige, nära en relativt stor flygplats är att det ofta inte tar så lång tid att ta sig hem från weekendresan. Vi käkade alla frukost tillsammans vid 8 imorse och 45 minuter senare åkte vi ut till flygplatsen. Ingen av oss reser ju med incheckat bagage så det var bara att direkt gå till säkerhetskontrollen. Daniel och Sophie hade ju sin flight lite senare än oss, så de stannade kvar utomhus i solen medan jag och Fredrik gick vidare.
 
På hemvägen hade vi motvilligt bokat biljett med Ryanair. Ingen av oss är ett fan av flygbolaget samt att de är såna svin på så sätt att de tar betalt för allting, men själva biljetterna är ju avsevärt billigare än hos andra flygbolag. Några dagar innan avresa fick jag ett mail om deras uppdaterade bagageregler sedan november 2018, vilket innebär att om du reser med handbagage får du bara ta med dig en väska som är 40 x 20 x 25 cm. Alltså mindre än en standard size ryggsäck. Min dagliga handväska var till och med större! Och vi som hade tänkt ta med oss en sån liten kabinväska på hjul fick ju tänka om när vi packade. Vi tog en liten ryggsäck till mig och en liten handväska samt en aningens större ryggsäck till Fredrik, som vi fick betala 200 kr extra för. Vi betalade det dock på förhand, för om man gör det vid gaten kan tvingas betala flera tusen kronor. Så det är just på grund av att flygbolaget tar ut så mycket extraavgifter här och där som det inte känns så kul att stödja dem. Visst, det är billigt att flyga, men sjukt störigt att de ska ha betalt för allt. Man vågar ju knappt använda toaletten på flygplanet då de likaväl skulle kunna ta betalt för det också...
 
Vi landade på Landvetter vid 12, i typ 18 grader och regn, och åkte flygbussen in till stan och sedan hem. Åkte och handlade direkt innan vi åkte till Jossefin och hämtade Ellie. Det var en väldigt glad liten hund som fick träffa husse och matte, vill jag säga! Fast hon har såklart haft det jättebra hos moster i helgen.
 
Ni har säkert förstått att vi har haft en jättebra resa och det var också jättekul att både överraska Sophie men också att vara på resa tillsammans med Daniel och Sophie. Prag är verkligen en jättemysig stad och det finns så fina små restauranger och gränder överallt så man vill bara vara ute hela dagarna. Okej att 30 grader kanske är aningens varmt när man är mitt i en stad, men det var ändå skönt att få klämma ut det sista av sommaren innan man förbereder sig på höst. En mycket trevlig weekend har det varit, men som alltid är det skönt att komma hem.
 
Vi hörs vid nästa resa!
 
 
Piss-Ryanair
 
Ser ni Fredrik låååångt där framme, som tittar ut i gången? Jag fick plats 23 och Fredrik plats 8. Ryanair placerar avsiktligt resande långt ifrån varandra, för att man ska betala för att få platser bredvid varandra. Idioter!
 
Välkommen hem till regnet!

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Välkomna hem❤️

2019-09-01 @ 21:21:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0