Zell am See & Lech am Arlberg

Vi stod i valet och kvalet om var vi skulle åka vidare idag, och valet stod mellan Hallstatt som ligger norr om Schladming, och Zell am See. Trots att Hallstatt ser sjukt fint ut så skulle det bli en enorm omväg, så vi valde istället att åka mot Zell am See.
 

Så vid 10-tiden satte vi kurs västerut och det tog lite mer än en timme innan vi var framme. Precis som Schladming är Zell am See en skidort och det är verkligen hur fint som helst. Det ligger precis vid sjön Zeller See och är omgivet av berg. Vi strosade omkring en stund och åt sedan lunch precis vid casinot, som ligger precis vid sjön. När vi gick längs huvudgatan så ramlade vi över en väskaffär där jag inhandlade en ny handväska.

 

Körde sedan vidare och stannade längs vägen i Innsbruck, där vi ju var när vi tågluffade 2012. Vi svängde bara in på en mataffär längs vägen, som var betydligt större än den lille pluttmataffären på torget i Zell am See, för att handla lite grejer till både frukost och middag.

 

Efter Innsbruck kom vi till allt fler alpbyar och från skidorten St. Anton steg vägen sjukt brant uppåt och motorn gick på 4000 varv mest hela tiden, haha. Efteråt såg vi på kartan att vi från St. Anton kom 500 meter högre upp över havet så inte konstigt att motorn fick jobba lite. Och det är rätt sjukt vilka vägar som är här uppe. Vi körde en lååång bit genom en tunnel som var utsprängd på sidan av berget där man knappt vågar tänka på hur långt det är ner till marken... Det är såklart staket men lite läskigt ändå! Fick faktiskt lite lock för öronen när vi hade kört uppför så länge.

 

Slutligen kom vi fram till vårt nästa stopp - Lech am Arlberg (även kallad bara Lech) som ligger på 1450 meter över havet och ligger jättevackert i en dal. Här bor det inte fler än 1600 personer så det är ännu en liten ort här i Alperna. Vi kom fram vid 18-tiden och packade in oss i vår lägenhet som verkligen är enorm! Den är på runt 60 kvm, med stort gemensamt kök och vardagsrum, stort badrum med badkar (till Fredriks förtjusning), sovrum och egen bastu! Bar bara upp grejerna och gick sedan ut på promenad med hundarna som behövde sträcka på benen lite. Så vi tog en tur i byn och gick sedan hem för att laga mat.

 

Så just nu är vi mätta och glada efter middagen och ska titta på en film innan vi släcker för dagen. Just nu ösregnar det och blixtrar och åskar som bara den här utanför. Men vi har det så mysigt här i vår lägenhet, så det går ingen nöd på oss. Möjligtvis på hundarna som måste ut i regnet och kissa sen...

 

Puss och kram!

 
 
Fredrik med våra älsklingar vid Zell am See
 
Grand Hotel i Zell am See
 
Zell am See
 
Zeller See
 
Båtar
 
Grand Hotel från andra hållet
 
Thea-bebis
 
Ellie-bebis
 
Båda våra bebisar
 
Hej!
 
Zell am See-selfie!
 
Hotell
 
Tavlor om hockeylaget Frölunda utanför toaletten på lunchrestaurangen. Oklart varför de satt där, haha!
 
Mannen med schnitzeln
 
Zell am See
 
Queen E i Zell am See
 
Vackra vyer längs vägen
 
Berg
 
Mer berg
 
Berg
 
Tunneln som vägen gick igenom. Läskigt!
 
Fjäll
 
Vårt lägenhetshus
 
Välkommen familjen Carlson!
 
Mysig matsalsdel
 
Kök
 
Utsikten från sovrummet!
 
Samma utsikt som från sovrummet, på promenaden
 
Lech am Arlberg
 
Vackert!
 
Lech
 
Hej!
 
Lech am Arlberg
 
Lech
 
Våra tjejer i österrikiska alperna
 
Utsikt utanför lägenheten
 

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Det är så mycket vackert som ni lägger ut.
Önskar man fick uppleva detta. Kram till er alla fyra

2022-06-23 @ 21:00:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0